tyres northampton tyre markings tyre size

Ширина

ширина на гумата во mm

Однос

процентуален однос на висината спрема ширината на гумата (55% од 205mm)

Каркаса

гума со радијална каркаса

Пречник

пречник на бандажот во инчи, 1 инч = 2,54cm

Брзина

гуми кои дозволуваат брзина од најмалку 240 km/h

Носивост

91 е индекс за носивост, а означува 615kg – тоа е најголемо допуштено оптеретување на 1 гума (вкупниот товар се дели на 4 гуми) при најголемата допуштена брзина на возење која е искажана со индексот за брзина (во случајот тоа е V-до 240km/h)
НАЈНОВИ

ПНЕВМАТИЦИ

Разгледајте ја нашата понуда на гуми
purepng.com tirestiresring shaped vehiclewheels rimvehicle performance 1701527678111qkfvg 1

Пронајдете ги Вашите НОВИ ГУМИ од најголемата продавница за гуми во Македонија!!!

Сакате ли премиум гуми, супериорен квалитет, трајност и доверливост?  Или преферирате докажани брендови со прифатливи цени? Повелете во нашата on-line продавница – изберете гуми од овластени увозници, со фабричка гаранција за квалитет!
Бесплатна испорака на Ваша адреса или во сервис по Ваш избор!

ГУМИ - СЕЗОНИ

image

Летни Гуми

Дизајнирани за благи услови, летните гуми може да се користат во текот на целата година во многу региони. Ефикасноста се намалува кога температурата ќе падне под 7 ° C.

image 1

За Сите Сезони

Гумите за сите сезони се одлична опција доколку поминувате релативно мал број километри годишно, а живеете во умерени климатски услови.

image 2

Зимски Гуми

Оптимизирани за ладни временски услови од 7 ° C  па надолу. Зимските гуми се  дизајнирани да ја максимизираат силата на сопирање на снег и мраз.

205/55R16 91T ESKIMO S3+

3890ден. акциска цена за 1 гума
4.095ден редовна цена за 1 гума.

205/55R16 91H ESKIMO HP 2

4256ден. акциска цена за 1 гума
4.480ден редовна цена за 1 гума.

195/65R15 91T ESKIMO S3+

3382ден. акциска цена за 1 гума
3.560ден редовна цена за 1 гума.

225/45R17 91H ESKIMO HP 2

4769ден. акциска цена за 1 гума
5.020ден редовна цена за 1 гума.

225/45R17 91H WINTER SPORT 5

7939ден. акциска цена за 1 гума
8.357ден редовна цена за 1 гума.

245/40R18 97V WINTER SPORT 5

10650ден. акциска цена за 1 гума
11.210ден редовна цена за 1 гума.

195/65R15 91T WINTER RESPONSE 2

4190ден. акциска цена за 1 гума
4.410ден редовна цена за 1 гума.
Сигурност
Брзина
Издржливост
ЦЕНА

205/55R16 91V EFFICIENTGRIP PERFORMANCE 2

5700ден. акциска цена за 1 гума
6.000ден редовна цена за 1 гума.

225/50R17 94Y EAGLE F1 ASYMMETRIC 6

9190ден. акциска цена за 1 гума
9.674ден редовна цена за 1 гума.

195/65R15 91T ULTRAGRIP PERFORMANCE +

4950ден. акциска цена за 1 гума
5.210ден редовна цена за 1 гума.

205/55R16 91T ESKIMO S3+

3890ден. акциска цена за 1 гума
4.095ден редовна цена за 1 гума.

205/55R16 91H ESKIMO HP 2

4256ден. акциска цена за 1 гума
4.480ден редовна цена за 1 гума.

195/65R15 91T ESKIMO S3+

3382ден. акциска цена за 1 гума
3.560ден редовна цена за 1 гума.

225/45R17 91H ESKIMO HP 2

4769ден. акциска цена за 1 гума
5.020ден редовна цена за 1 гума.