Ширина

ширина на гумата во mm

Однос

процентуален однос на висината спрема ширината на гумата (55% од 205mm)

Каркаса

гума со радијална каркаса

Пречник

пречник на бандажот во инчи, 1 инч = 2,54cm

Брзина

гуми кои дозволуваат брзина од најмалку 240 km/h

Носивост

91 е индекс за носивост, а означува 615kg – тоа е најголемо допуштено оптеретување на 1 гума (вкупниот товар се дели на 4 гуми) при најголемата допуштена брзина на возење која е искажана со индексот за брзина (во случајот тоа е V-до 240km/h)
НАЈНОВИ

ПНЕВМАТИЦИ

Разгледајте ја нашата понуда на гуми

205/55R16 91H EFFICIENTGRIP PERFORMANCE 2

5651ден. акциска цена за 1 гума
5.948ден редовна цена за 1 гума.

205/55R16 91T ESKIMO S3+ MS

4076ден. акциска цена за 1 гума
4.291ден редовна цена за 1 гума.

245/40R18 97V ESKIMO HP 2

6776ден. акциска цена за 1 гума
7.133ден редовна цена за 1 гума.

195/55R15 95H ESKIMO HP 2

4108ден. акциска цена за 1 гума
4.324ден редовна цена за 1 гума.

195/65R15 91T ESKIMO S3+ MS

3610ден. акциска цена за 1 гума
3.800ден редовна цена за 1 гума.

235/55R17 103H ESKIMO SUV 2

6504ден. акциска цена за 1 гума
6.846ден редовна цена за 1 гума.

215/60R16 99H ESKIMO HP 2

5184ден. акциска цена за 1 гума
5.457ден редовна цена за 1 гума.

205/50R17 93 V ESKIMO HP 2

5273ден. акциска цена за 1 гума
5.551ден редовна цена за 1 гума.

Пронајдете ги Вашите НОВИ ГУМИ од најголемата продавница за гуми во Македонија!!!

Сакате ли премиум гуми, супериорен квалитет, трајност и доверливост?  Или преферирате докажани брендови со прифатливи цени? Повелете во нашата on-line продавница – изберете гуми од овластени увозници, со фабричка гаранција за квалитет!
Бесплатна испорака на Ваша адреса или во сервис по Ваш избор!

ГУМИ - СЕЗОНИ

Летни Гуми

Дизајнирани за благи услови, летните гуми може да се користат во текот на целата година во многу региони. Ефикасноста се намалува кога температурата ќе падне под 7 ° C.

За Сите Сезони

Гумите за сите сезони се одлична опција доколку поминувате релативно мал број километри годишно, а живеете во умерени климатски услови.

Зимски Гуми

Оптимизирани за ладни временски услови од 7 ° C  па надолу. Зимските гуми се  дизајнирани да ја максимизираат силата на сопирање на снег и мраз.

205/55R16 91T ESKIMO S3+ MS

4076ден. акциска цена за 1 гума
4.291ден редовна цена за 1 гума.

205/55R16 91H ESKIMO HP 2

4184ден. акциска цена за 1 гума
4.404ден редовна цена за 1 гума.

195/65R15 91T ESKIMO S3+ MS

3610ден. акциска цена за 1 гума
3.800ден редовна цена за 1 гума.

205/55R16 91V INTENSA HP 2

3760ден. акциска цена за 1 гума
3.958ден редовна цена за 1 гума.

225/50R17 98Y SPORT

6542ден. акциска цена за 1 гума
6.886ден редовна цена за 1 гума.

245/40R18 97Y SPORT

7228ден. акциска цена за 1 гума
7.608ден редовна цена за 1 гума.

175/65R14 79T SPORT

3230ден. акциска цена за 1 гума
3.400ден редовна цена за 1 гума.
Сигурност
Брзина
Издржливост
ЦЕНА

195/65R15 91H EFFICIENTGRIP PERFORMANCE 2

4963ден. акциска цена за 1 гума
5.224ден редовна цена за 1 гума.

205/55R16 91V EFFICIENTGRIP PERFORMANCE 2

5697ден. акциска цена за 1 гума
5.997ден редовна цена за 1 гума.

205/55R16 91H ULTRAGRIP 9+

5948ден. акциска цена за 1 гума
6.261ден редовна цена за 1 гума.

205/55R16 91T ESKIMO S3+ MS

4076ден. акциска цена за 1 гума
4.291ден редовна цена за 1 гума.

205/55R16 91H ESKIMO HP 2

4184ден. акциска цена за 1 гума
4.404ден редовна цена за 1 гума.

195/65R15 91T ESKIMO S3+ MS

3610ден. акциска цена за 1 гума
3.800ден редовна цена за 1 гума.

205/55R16 91V INTENSA HP 2

3760ден. акциска цена за 1 гума
3.958ден редовна цена за 1 гума.